Maissi-kauratangot

Rapeita leipätangon kaltaisia helppoja eväitä lapsille. Tangot ovat lasten mielestä mitä hauskinta evästä, sopivat käteen ja helppoja haukata. Kullan keltaisesta täysjyvämaissijauhosta leivottuina nämä ovat kulkeneet meillä myös auringon säde -nimellä.

Allergisenkin lapsen kanssa erilaisten laukussa mukana kulkevien eväiden kantaminen on osa arkea – ihan niinkuin kaikilla lapsiperheillä. Moniallergikkojen kanssa ei ole itsestään selvää, että lähikaupasta saa napattua välipalakeksin, smoothien, välipalapatukan tai vaikka karjalanpiirakan paistopisteestä.

Pyrin pitämään kotona sellaisia mukaan napattavia jotka säilyy kassissa rasiassa kulkiessa. Nämä tangot säilyvät hyvin – ja jos jättää reseptistä vielä öljyn pois, säilyvät vielä pidempään.

Resepti on tehty pohjautuen täysjyvämaissijauhoon, lisänä kaurahiutaleet. Hiutaleen voi helposti korvata millä tahansa ruokavalioon sopivalla hiutaleella. Jauhonkin voi vaihtaa toiseksi, periaate on, että nesteestä ja jauhosta tehdään löysähkö velli, jonka annetaan turvota hetki, hiutaleita lisätään sen verran, että taikina on käsiteltävää. Jos testaat eri jauhoilla, tee pieni testisatsi ensin.

Maissi-kauratangot
  • 2 dl täysjyvämaissijauhoa
  • 2 dl vissyä tai vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • Ripaus suolaa

Maissijauho ja vissy/vesi sekoitetaan kulhossa, annetaan turvota hetki. Lisätään öljy, suola ja hiutaleet, sekoitetaan taikina. Muotoillaan tangoiksi leivinpaperin päälle, paistetaan 200°c noin 25-35 min tankojen paksuudesta riippuen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s