Samasta padasta

Sain perheemme ruoanlaittoa inspiroittamaan uuden Samasta padasta I&II – yhteisnidoksen.

Olen aina pitänyt ruoanlaitosta ja keittokirjoista. Keittokirjoja on ihana selata, hakea sieltä inspiraatiota ja ideoita! Kun lapseni alkoi oireilla muutama vuosi sitten allergisesti, ensin yhdelle, sitten muutamalle, lopulta neljällekymmenelle eri ruoka-aineelle – aloin inhota reseptejä. Ne vilisivät vältettäviä aineita. Ruoanlaitto tuntui olevan makaronin keittoa ja jauhelihan paistoa ja hetkellisesti kadotin intohimoni ruoanlaittoon.

Kun lapsen allergeenit olivat löytyneet ja rajoitteet vakiintuneet siihen 40 vältettävään, olimme löytäneet ruokakaappiimme monia uusia vakioita, arkiruokakin alkoi taas maistua ja tuntua monipuoliselta. Pikku hiljaa aloin olla taas enemmän kotona kauhan varressa. Ja mikä parasta, allergisesta lapsestani on kasvamassa mitä mainioin foodie!

Olen löytänyt myös reseptit uudelleen, raaka-aineiden kiertäminen ja vaihtaminen on uusi normi, eikä sen ajattelu enää ole ahdistavaa. Samasta padasta – kirjan resepteistä valtaosa vaatii pienen tuunauksen allergikollemme sopiviksi, mutta lähes kaikki resepteistä ovat hyvin toteutettavissa. Kirjan reseptiikka on selkeää ja jokaiseen reseptiin on merkitty minkäikäiselle vauvalle sitä voi tarjota. Kirja on todella kaunis ja täynnä ruokailun iloa. Tätä kirjaa on meillä luettu keittiössä, sohvalla, kesäkeittiössä, lattialla ja eräänä iltana lapseni pyysi lukemaan iltasaduksi pari reseptiä.

Outi Väisänen – Samasta padasta I&II *Kirja saatu*

Samasta padasta -kirjojen ajatus on minusta hieno! Suosin ajatusta siitä, että perhe syö yhdessä ja samasta padasta. Jo pienikin vauva voi syödä samaa kuin aikuiset, tietyin huomioin toki, eikä erillisiä lasten annoksia tarvita. Kirjan ensimmäisessä osassa käydään läpi myös vauvojen ruokailussa huomioitavat rajoitukset. Osa I keskittyykin vauvavuoden ruokailuun. Näitä ruokia tekee mieluusti kyllä vauvavuoden jälkeenkin, koska ei ole kyse survotusta spagettimössöstä tai epäilyttävälle tuoksuvasta merimiespadasta joka näyttää siltä, että vuosikas on sen rapaleikeissään keittänyt. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ravistettu pinaattisalaatti, lohiburgeri ja misomajo sekä jälkiruoaksi vadelmaraakamuffinit?

Kirjan toinen osa on tehty ruuhkavuosiinkin sopiviksi, kaikki reseptit ovat tehtävissä puolessa tunnissa! Nopeus, sitä lapsiperheiden resepteissä tarvitaan. Osa II sisältää myös vinkkejä nirsojen, tahtoikäisten ja pikkuapulaisten vanhemmille. Kirjaan on myös koottu leikki-ikäisen lapsen ruokavaliota koskevat suosituksen ruokavirastolta.

Meillä tämä Outi Väisäsen teos tulee toimimaan ainakin lapsen kanssa vietettävien keittiöhetkien reseptitaivaana. Itse toki nykyään selailen reseptejä netistä, mutta lapsen kanssa on paljon konkreettisempaa ottaa esiin kirja. Lapseni valitsi ensimmäisenä kirjaa selatessaan tehtäväksi mustikkapiirakkapallot, joka olikin mitä mahtavin yhteisprojekti.

Tätä kirjaa suosittelen enemmän kuin mielelläni: vauvaperheille, taaperoperheille, lapsiperheille, kenelle vain, joka innostuu kauniista kuvista ja herkullisesta ruoasta! Tämä yhteisnidos on oikea lapsiperheen ruokailun pikkujättiläinen!

Kaikki mitä tarvitset lapsiperheen nautinnolliseen ruokailuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s